Βαθιά Χαλάρωση

Βαθιά Χαλάρωση

 

Η Βαθιά Χαλάρωση (Yoga Nidra) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί η Yoga, συνήθως γίνεται στο τέλος του μαθήματος, για να ξεκουράσει και να κατευνάσει ολόκληρο τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ένα είδος βαθιάς ανάπαυσης και αναζωογόνησης, εξισορροπώντας ολόκληρο το σώμα, συμβάλλοντας σε μια πιο ήρεμη και ισορροπημένη ζωή.

Η Βαθιά Χαλάρωση μπορεί να διαρκέσει από 5 λεπτά έως και μισή ώρα. Το σώμα βρίσκεται σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, επιδιώκοντας εκεί συνειδητά να αποβάλλει σωματικές και νοητικές εντάσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι Βαθιά χαλάρωση μισής ώρας μπορεί να αντικαταστήσει ύπνο έως και δυο ώρες. Είναι μια πολύ έξυπνη και χρήσιμη τεχνική για τον καθένα, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός ξεκουράζεται βαθιά και ουσιαστικά.

Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές που μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια της Βαθιάς Χαλάρωσης, συμβάλλοντας όχι μόνο στη χαλάρωση του σώματος και αποφόρτιση του νου αλλά και στον επαναπρογραμματισμό ριζικών πεποιθήσεων του νου, που εμποδίζουν την καλυτέρευση και εξέλιξη του ατόμου. Έτσι κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης μπορεί να γίνει θετικός Οραματισμός, ταξίδια δημιουργικής φαντασίας κτλ.