Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή!

Φωτογραφία από το 3ωρο Σεμινάριο Ρεφλεξολογίας: Πρακτικές Εφαρμογές και Μαλάξεις σε ζεύγη, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΠΟΛΙΣ Πολυχώρος
#Ρεφλεξολογία #PranaYogaStudio

Λίγα λόγια τη Ρεφλεξολογία:
Η Ρεφλεξολογία (Reflexology), είναι μια ευγενική τέχνη, μια συναρπαστική επιστήμη και μια αποτελεσματική  μορφή θεραπευτικής μάλαξης ποδιών, που χαράζει μια εντυπωσιακή πορεία στον τομέα των εναλλακτικών θεραπειών. Είναι επιστήμη καθώς βασίζεται στην σωματική και νευρολογική μελέτη. Είναι τέχνη καθώς εξαρτάται από το πόσο επιδέξια εξασκεί ο θεραπευτής τη γνώση του και εξελίσσει τη δυναμική που αναπτύσσεται μεταξύ του ίδιου και του θεραπευόμενου.
Η Ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαια επιστήμη, μια μορφή ολιστικής θεραπείας, μια φυσική θεραπευτική μέθοδος, η οποία ενεργοποιεί τα σημεία-κλειδιά που βρίσκονται στα πέλματα και στις παλάμες, χαρίζοντας χαλάρωση και ισορροπία στον οργανισμό. Ως ολιστική θεραπευτική τεχνική – ο όρος «ολιστικός» προέρχεται από την λέξη «όλον» – έχει σκοπό να θεραπεύει το άτομο ως οντότητα ενσωματώνοντας σώμα, μυαλό και πνεύμα.

Η Ρεφλεξολογία δεν είναι πανάκεια. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση του στρες, ορισμένων οργανικών παθήσεων και, κυρίως, δίνει την ευκαιρία στο σώμα να εναρμονίσει τις λειτουργίες του.
Η Ρεφλεξολογία είναι ένας συναρπαστικός τρόπος να προσεγγίσουμε και να γνωρίσουμε το σώμα μας και όχι μόνο. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε, να αναπτύξουμε τις δυνατότητες μας και να επεξεργαστούμε τις αδυναμίες μας. Δεν είναι μία απλή τεχνική ή ένα χάπι που θα ανακουφίσει προς στιγμή τα συμπτώματα και τον άνθρωπο από τα προβλήματά του. Δημιουργεί στον άνθρωπο ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης, ξεκούρασης, ευεξίας και χαράς.

Επιμέλεια: Ξένια Ντόβα
Δασκάλα Yoga
Πτυχιούχος Ρεφλεξολόγος “Σύνθεσις”
Συνεργασία: Σταυρόπουλος Νικόλαος
Πτυχιούχος Ρεφλεξολόγος “Σύνθεσις”

Παρόμοια/ες: