Συμβουλευτική & Ενεργειακές Θεραπείες

Το Prana Yoga Studio προσφέρει ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής διάρκειας 1 ½  ώρας, ως ένα δώρο στον εαυτό μας στο δρόμο της προσωπικής αυτογνωσίας.

«Ο όρος ‘συμβουλευτική’ συμπεριλαμβάνει την εργασία με άτομα και με σχέσεις, η οποία μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη, την υποστήριξη κρίσεων, να είναι ψυχοθεραπευτική, καθοδηγητική ή να έχει στόχο την επίλυση προβλημάτων … Η συμβουλευτική έχει σκοπό να δίνει στον ‘πελάτη’ μια ευκαιρία να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και να αποσαφηνίσει τους τρόπους που θα του παράσχουν μια ζωή πιο ικανοποιητική και δημιουργική.»

(BAC1984, από McLeod2005, σελ. 30)

Στη Συμβουλευτική:

 • Ο θεραπευόμενος έχει την ευκαιρία, σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, να επικοινωνήσει θέματα που τον απασχολούν στη καθημερινότητά του, με σκοπό την επίλυσή τους.
 • Έχει την ελευθερία να εκφράσει, εκτονώσει και τέλος μετουσιώσει αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που εμποδίζουν την ευτυχία στη ζωή του.
 • Με τη βοήθεια της ενεργητικής ακρόασης βρίσκει ένα περιβάλλον ενσυναίσθησης, ώστε να μπορέσει να «ξεδιπλώσει» τον εσωτερικό του κόσμο. Αυτό από μόνο του είναι ευεργετικά θεραπευτικό.

Οι ενεργειακές τεχνικές (Reiki, Brofman κτλ.) αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία της Συμβουλευτικής σε όλη τη διαδικασία της προσωπικής αυτογνωσίας.

Η Συμβουλευτική βοηθάει:

 • Μείωση των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων
 • Αύξηση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης
 • Μεγαλύτερη αυτοεπίγνωση
 • Μείωση της αρνητικής κριτικής προς τον εαυτό μας και τους άλλους
 • Αύξηση της ενεργητικότητας
 • Μείωση του άγχους.
 • Καλυτέρευση των προσωπικών σχέσεων
 • Αύξηση της δημιουργικότητας
 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και μείωση της αϋπνίας κτλ

Συμβουλευτική μπορούν να κάνουν έφηβοι και ενήλικες κάθε ηλικίας. Δεν αφορά ανθρώπους με ψυχιατρικά νοσήματα (ψυχώσεις, παράνοια, μανιοκατάθλιψη κτλ). Αυτοί θα πρέπει να απευθύνονται σε ειδικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους.

Κλείστε τη συνεδρία σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά αποτελέσματα της Συμβουλευτικής!

Το Αγγελικό Reiki είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας, φροντίδας και μεταμόρφωσης του εαυτού. Το Αγγελικό Reiki διαρκεί 1 ½  ώρα. Η σύλληψή του έγινε από τον Κέβιν Κορ.
Είναι μια ενεργειακή θεραπεία που χρησιμοποιεί την ενέργεια της Θεϊκής δύναμης και των Αγγέλων, κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας. Ο θεραπευτής γίνεται κανάλι, γέφυρα, μέσω της οποίας η ενέργεια του Αγγελικού Βασιλείου περνά στον αποδέκτη της θεραπείας.
Μια θεραπευτική συνεδρία ολοκληρώνεται σε περίπου μία ώρα. Χωρίζεται σε τρία μέρη και το κάθε μέρος έχει διάρκεια, περίπου είκοσι λεπτά.

Στο πρώτο μέρος υπάρχει μια επικοινωνία ανάμεσα στο θεραπευτή και τον θεραπευόμενο. Ερωτήσεις του τύπου “Τί σας έφερε εδώ;”, “Πώς θα θέλατε το Αγγελικό Reiki να σας βοηθήσει;”κτλ. Αυτό είναι ένα πολύτιμο μέρος της συνεδρίας καθώς δίνει την ευκαιρία στο άνθρωπο να μοιραστεί τις ανησυχίες του. Επίσης προσφέρει την ευκαιρία να εξηγήσουμε στον αποδέκτη, για το τι μπορεί να βιώσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Στο δεύτερο μέρος που είναι και το πιο σημαντικό στέλνεται η ενέργεια από το Αγγελικό Reiki και ο αποδέκτης της θεραπείας έχει δύο επιλογές. Να καθίσει σε μία καρέκλα ή να ξαπλώσει άνετα στο κρεβάτι της θεραπείας, για να δεχτεί το Αγγελικό Reiki.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, γίνεται μια επικοινωνία γύρω από το πως βίωσε ο αποδέκτης την όλη συνεδρία,καθώς και τα βιώματά του. Ο θεραπευτής σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ιδιαίτερα κάθε φορά, επικοινωνεί και μοιράζεται με τον αποδέκτη, ότι είναι σημαντικό να βοηθήσει, που συνέβη κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Το Αγγελικό Reiki αποτελεί μια πολυδιάστατη θεραπεία και πραγματοποιείτε με τη βοήθεια των Αγγελικών θεραπευτών. Η χάρη αυτής της θεραπείας βρίσκεται στην απλότητά της.
Πολλές δύσκολες καταστάσεις, θέματα χρόνων, τραύματα, δυσλειτουργικά συναισθήματα και πεποιθήσεις κτλ. μεταμορφώνονται με τη χάρη και την δύναμη των καθαγιασμένων συνεδριών Αγγελικού Reiki. Καθώς είναι μια εμπειρία επανασύνδεσης με το Πνεύμα.

Κλείστε τη συνεδρία σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και απολαύσετε την ενέργεια του Αγγελικού Reiki!

Ο Martin Brofman είναι ο δημιουργός αυτού του συστήματος θεραπείας. Διαθέτει μια εμπειρία πάνω από εικοσιπέντε χρόνια ως θεραπευτής και δάσκαλος των θεραπευτικών τεχνών. Είναι ο θεμελιωτής και ο εμπνευστής του θεραπευτικού συστήματος Brofman. Ίαση είναι η επιστροφή στη εμπειρία της ισορροπίας, αρμονίας και ευεξίας. Θεραπευτής είναι το άτομο που βοηθάει ένα άλλο άτομο να επιστρέψει στην εμπειρία της ευεξίας.

Το θεραπευτικό σύστημα που ανέπτυξε ο Martin Brofman συνδυάζει αριστοτεχνικά τη δυτική ψυχολογία με τις ανατολικές φιλοσοφίες. Η καινοτόμος δουλειά του για τα τσάκρα και τη σύνδεση τους με το νου και το σώμα, μας επιτρέπει να δούμε το ανθρώπινο σώμα σαν χάρτη της συνειδητότητας. Η εφαρμογή των τεχνικών του μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τα βαθύτερα αίτια των συμπτωμάτων, ενώ συμβάλλει στην έγκαιρη πρόληψη. Θα δούμε ότι η κατάσταση του φυσικού σώματος αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα, τις πεποιθήσεις και τη ζωή μας.

Η συνεδρία διαρκεί 1 ½ ώρα. Στην αρχή παίρνουμε ένα ιστορικό και μετά εφαρμόζουμε την τεχνική Brofman. Ο αποδέκτης της θεραπείας έχει την επιλογή να καθίσει σε καρέκλα ή να ξαπλώσει στο κρεβάτι θεραπείας. Το τέλος της συνεδρίας ο θεραπευτής αναφέρει στον αποδέκτη ότι είναι σημαντικό, που συμβάλλει στην θεραπεία του. Ο θεραπευόμενος μπορεί αν επιθυμεί να μιλήσει για την εμπειρία του, όπως τη βίωσε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Prana Yoga Studio στο τηλ. 210-6897070 και στο email: [email protected] για να κλείσετε το ραντεβού σας, την ώρα και την ημέρα που επιθυμείτε, για να απολαύσετε μια συνεδρία Brofman.

Κλείστε τη συνεδρία σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και απολαύσετε μια συνεδρία Brofman!

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) είναι ένα μοντέλο διαπροσωπικής επικοινωνίας που εφαρμόζεται στην ψυχοθεραπεία αλλά και στις οργανώσεις /επιχειρήσεις και επικεντρώνεται κυρίως στη μελέτη επιτυχημένων σχημάτων συμπεριφοράς καθώς και τον τρόπο σκέψης από τον οποίο αυτά τα σχήματα υποκινούνται.

Με απλά λόγια, ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός είναι μια προσέγγιση που ενδιαφέρεται να εξερευνήσει και να ενισχύσει τη δυνατότητα του κάθε ατόμου να φτάσει την άριστη απόδοση, να έχει αποτελεσματικότερη διαπροσωπική επικοινωνία και να βελτιώσει την πληρότητα και την ποιότητα της ζωής του.

Τι σημαίνει Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός;
Νεύρο – Αναφέρεται στο μυαλό μας και το νευρικό σύστημα. Οι σκέψεις μας επηρεάζουν το σώμα μας και αντίστροφα.
Γλωσσικός – Αναφέρεται στις λέξεις και πώς τις χρησιμοποιούμε. Πώς επηρεαζόμαστε από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε και πώς οι αντιλήψεις μας διαμορφώνονται από τις λέξεις που διαλέγουμε.
Προγραμματισμός – Όρος δανεισμένος από την επιστήμη της Πληροφορικής. Μέσα στη διαδρομή της ζωής συλλέγουμε διαφόρων ειδών «προγράμματα». Όπως ένας υπολογιστής εκτελεί όλες τις οδηγίες του προγράμματος, έτσι και οι άνθρωποι τείνουμε να πράττουμε σύμφωνα με τον τρόπο που μας έχουν «προγραμματίσει» οι εμπειρίες μας.

Το ευχάριστο είναι ότι όπως ακριβώς ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή μπορεί να καθαριστεί από τυχόν «ιούς» ή να γραφτεί από την αρχή, έτσι και εμείς μπορούμε να ξαναγράψουμε τα προγράμματα του μυαλού μας όταν δεν παράγουν τα αποτελέσματα που θέλουμε.

9 Κλειδιά για την επίτευξη των στόχων σας
Μέσω των διαφόρων τεχνικών του νευρογλωσσικού προγραμματισμού, ενθαρρύνεται η μέγιστη καλλιέργεια της ικανότητας του ατόμου να κατορθώνει τους στόχους του και να επιτυγχάνει. Τα κλειδιά λοιπόν της διαδικασίας διαμόρφωσης επιτυχημένων στόχων και είναι τα εξής:

 • Γνωρίστε τι είναι αυτό που θέλετε με ακρίβεια. Πρώτα απ’ολα λοιπόν ρωτήστε τον εαυτό σας ‘Τι ακριβώς θέλω;’. Έπειτα, εκφράστε αυτό που θέλετε με τρόπο καταφατικό/θετικό. Για παράδειγμα, δε θα είχε νόημα να πείτε ‘Αυτό που θέλω είναι να μην είμαι σε τόσο κακή οικονομική κατάσταση πια’. Στην πρόταση αυτή υπάρχει μια λέξη που υποδηλώνει άρνηση, το ‘μην’. Το ασυνείδητο δεν επεξεργάζεται αρνητικές λέξεις. Αυτό που ακούει είναι: ‘θέλω…κακή οικονομική κατάσταση’.
 • Αναρωτηθείτε σε ποιο σημείο βρίσκεστε τώρα σε σχέση με την απόκτηση του στόχου σας. Τι χρονικό διάστημα νομίζετε ότι θα χρειαστεί για να φτάσετε το στόχο σας;
 • Όπως ειπώθηκε παραπάνω, οι σκέψεις μας έχουν τη δύναμη να καθορίσουν τον τρόπο που νιώθουμε και πράττουμε. Όταν οραματίζεστε με λεπτομέρειες πως θα είναι η ζωή σας όταν έχετε αποκτήσει το στόχο σας, δημιουργείτε ένα είδος θετικού ‘προγραμματισμού’ του νου σας για να έρθετε πιο κοντά σε αυτό που θέλετε. Φανταστείτε λοιπόν εκείνη τη μέρα που θα έχετε ήδη κατορθώσει να επιτύχετε το στόχο σας.

Τι βλέπετε γύρω σας;
Τι ακούτε;
Πώς νιώθετε;
Τι λέτε στον εαυτό σας;

 • Πώς θα ξέρετε ότι φτάσατε τον στόχο σας; Ποιες λεπτομέρειες θα αποτελέσουν για εσάς την ένδειξη ότι πετύχατε;
 • Τι θα κερδίσετε με το να πετύχετε αυτό το στόχο; Τι θα σας επιτρέψει να κάνετε;
 • Θέλετε να επιτύχετε αυτό τον στόχο μόνο για εσάς ή και για τους άλλους;
 • Έχετε θέσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος;
 • Τι πόρους χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας; Ίσως να μην τους έχετε ή να τους έχετε αλλά να χρειάζεστε κάτι παραπάνω.

Πώς αυτός ο στόχος δένει με την κοσμοθεωρία σας;

Με άλλα λόγια,
Για ποιόν σκοπό το θέλετε αυτό;
Τι θα χάσετε και τι θα κερδίσετε αν το αποκτήσετε;
Τι θα γίνει αν το αποκτήσετε;
Τι δε θα γίνει εάν το αποκτήσετε;
Τι θα γίνει εάν δεν το αποκτήσετε;
Τι δε θα γίνει εάν δεν το αποκτήσετε;

Ένα γνωμικό λέει ότι ‘ένας στόχος που έχει καθοριστεί με τον σωστό τρόπο, είναι ήδη κατά το ήμισυ φτασμένος’. Γι’αυτό και σύμφωνα με το νευρογλωσσικό προγραμματισμό, το να έχουμε ξεκάθαρους και προσεκτικά καθορισμένους στόχους, αυξάνει την πιθανότητα να τους πραγματοποιήσουμε.
Αυτή εξάλλου είναι και η διαφορά ανάμεσα στα όνειρα και τους στόχους. Τα πρώτα βασίζονται περισσότερο στην ελπίδα ότι κάποια μέρα θα αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε ενώ οι δεύτεροι βασίζονται στον σχηματισμό ενός σχεδίου δράσης για την επίτευξή τους.

Η NLP αποτελεί συμπληρωματική τεχνική της Συμβουλευτικής και διαρκεί 1 ½ ώρα.

Κλείστε τη συνεδρία σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και απολαύσετε μια συνεδρία NLP!

Το μοντέλο TLT (Time Line Therapy) έχει γίνει ευρέος γνωστό ως μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη δημιουργία γρήγορων και μόνιμων αλλαγών σε ανθρώπους.

Συνδυάζοντας αυτές τις τεχνικές με προηγούμενες τεχνικές του NLP (νευρογλωσσικού προγραμματισμού) καθώς και τις τεχνικές της υπνοθεραπείας, πετυχαίνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, για τη αυτοβελτίωση, πρόοδο και εξέλιξη του ατόμου.

Στην αρχή παίρνουμε ένα ιστορικό από το άτομο και κατόπιν εφαρμόζουμε την τεχνική που ταιριάζει και θα βοηθήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Η TLT αποτελεί συμπληρωματική τεχνική της Συμβουλευτικής και διαρκεί 1 ½ ώρα.

Κλείστε τη συνεδρία σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και απολαύσετε μια συνεδρία TLT!

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει και έχουν γευτεί τα ευεργετικά οφέλη της θεραπευτικής ύπνωσης σε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων: Στην αντιμετώπιση του στρες και των κρίσεων πανικού, στις φοβίες, στις διαταραχές ύπνου, στις κεφαλαλγίες κτλ. που οφείλονται σε ψυχολογικά αίτια, στον έλεγχο του πόνου.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για την είσοδο στον εσωτερικό μας κόσμο και την επαφή με τον ασυνείδητο νου, και είναι ταυτόχρονα μια ευχάριστη εμπειρία χαλάρωσης και εσωτερικής συγκέντρωσης.

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Υπνοθεραπεία;
Αρχικά, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ύπνωση δεν είναι ύπνος, αλλά αντίθετα μια κατάσταση αυξημένης συνειδητότητας. Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, ο θεραπευτής προσπαθεί με διάφορες τεχνικές να οδηγήσει τον ασθενή στη χαλάρωση και στην εσωτερική συγκέντρωση. Με τις οδηγίες του υπνωτιστή, ο ασθενής καλείται να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο σώμα και στη ζωή του, να απαλλαγεί από βλαβερές συνήθειες, να λύσει εσωτερικές συγκρούσεις και τραύματα, κινητοποιώντας τις δικές του εσωτερικές δυνάμεις.

Δηλαδή, θα με ελέγχει ο υπνωτιστής;
O υπνωτιστής σε καμία περίπτωση δεν διατάζει ή κατευθύνει τον ασθενή, αλλά του προτείνει να βιώσει διαφορετικές εμπειρίες. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο ασθενής παραμένει ξύπνιος κατά τη διάρκεια της υπνοθεραπείας και δεν χάνει τον έλεγχο της συμπεριφοράς του, αφού ελέγχει τις σκέψεις και τις πράξεις του.

Πώς θα νιώθω την ώρα της ύπνωσης;
Oι περισσότεροι που έχουν δοκιμάσει την ύπνωση αναφέρουν ότι είναι μια ευχάριστη εμπειρία ηρεμίας και χαλάρωσης, αφού η προσοχή τους αποσπάται από τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και εστιάζεται σε αυτό που έχει θεραπευτική αξία.

Και αν δεν καταφέρω να υπνωτιστώ;
O κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στην ύπνωση: Oρισμένοι υπνωτίζονται πολύ εύκολα, κάποιοι δύσκολα και κάποιοι άλλοι καθόλου. Στην πραγματικότητα, όμως, ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία της μεθόδου είναι η επιθυμία του ατόμου να υπνωτιστεί. Συνεπώς, οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- μπορούν να το καταφέρουν αν το επιθυμούν πραγματικά.

Ποια μέθοδο Υπνοθεραπείας να επιλέξω;
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές, αλλά ο υπνοθεραπευτής είναι αυτός που θα επιλέξει εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στον καθένα και ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές του ανάγκες.

Μετά δεν θα θυμάμαι τίποτα;
Oι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει απώλεια συνείδησης κατά την Υπνοθεραπεία, αλλά ούτε και αμνησία – εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος της θεραπείας. O ασθενής, λοιπόν, θα είναι σε θέση να θυμάται όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Γιατί χρειάζομαι ένα θεραπευτή; Δεν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος δικός μου άνθρωπος;
Για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς, ο δικός μας άνθρωπος δεν έχει πάρει την απαραίτητη εκπαίδευση, έτσι ώστε να είναι σε θέση να μας υπνωτίσει και να μας παράσχει ουσιαστική βοήθεια. Κατά δεύτερον, από τη στιγμή που είναι άτομο του στενού μας περιβάλλοντος, δεμένο συναισθηματικά μαζί μας, πιθανόν να μην μπορεί να δει τα πράγματα αποστασιοποιημένα και ψύχραιμα.

Σε τι διαφέρει η ύπνωση από άλλες θεραπευτικές μεθόδους;
Η Υπνοθεραπεία είναι μια σύντομη στρατηγική θεραπεία που στοχεύει αποκλειστικά στην αναζήτηση λύσης για τα προβλήματα που απασχολούν τον ασθενή με γρήγορο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. O ειδικευμένος υπνοθεραπευτής έχει την ικανότητα να διαπιστώσει, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, εάν χρειάζεται να επιστρέψετε στο παρελθόν για να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος (οπότε θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιας μορφής ψυχοθεραπεία) ή αν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσει ειδικές τεχνικές, προκειμένου να σας βοηθήσει να αλλάξετε το αύριο. Μέσω της θεραπευτικής ύπνωσης, το άτομο θα μπορέσει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο της συμπεριφοράς του.

Μην ξεχνάτε ότι
– Η Υπνοθεραπεία χρησιμοποιείται μόνη της ή συμπληρωματικά ως μια επιπρόσθετη θεραπεία για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ή ενίσχυση των ψυχοθεραπευτικών μεθόδων.
– Η επιτυχία της εξαρτάται τόσο από την ικανότητα του θεραπευτή όσο και από την ικανότητα του ατόμου να χαλαρώσει και να εστιάσει τη σκέψη του.
– Πρέπει πάντα να γίνεται με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν ειδική εκπαίδευση σε αυτή τη θεραπεία.

Η Υπνοθεραπεία αποτελεί συμπληρωματική τεχνική της Συμβουλευτικής και διαρκεί 1 ½ ώρα.

Κλείστε τη συνεδρία σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και απολαύσετε μια συνεδρία Υπνοθεραπείας!