Ο Σύγχρονος Χορός είναι το είδος χορού που αναπτύχθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα και από τότε έχει εξελιχθεί για να γίνει ένα από τα κυρίαρχα είδη, με ιδιαίτερα έντονη δημοτικότητα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η τεχνική του χορού και η φιλοσοφία της κίνησης που χρησιμοποιούνται στο Σύγχρονο Χορό λόγω των τεχνικών της ομοιοτήτων, συχνά θεωρείται ότι συνδέεται στενά με το μοντέρνο χορό, το μπαλέτο και ενσωματώσει στοιχεία από πολλά στυλ χορού, κλασικά χορευτικά είδη περιλαμβάνοντας και τον αυτοσχεδιασμό.
Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος έτσι ώστε να μπορούν να εκφραστούν διάφορα συναισθήματα, επιτρέπει στους χορευτές να κινούνται ελεύθερα, χωρίς να θέτει κανόνες και περιορισμούς, γι’ αυτό και αποτελεί την απόλυτα ελεύθερη έκφραση κάθε χορευτή.

Στηρίζεται στις φυσικές κινήσεις του σώματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σύσπαση και την χαλάρωση των μυών, με αποτέλεσμα οι κινήσεις να είναι κοφτές και δυναμικές. Ο Σύγχρονος Χορός τείνει να συνδυάζει την ισχυρή και ελεγχόμενη νότα του μπαλέτου με την ελευθερία στον κορμό και επίσης την ελευθέρωση των κινήσεων, με ασκησιολόγιο στο πάτωμα, πτώση και επαναφορά και τον αυτοσχεδιασμό που χαρακτηρίζει τον Σύγχρονο Χορό. Επίσης, συχνά χρησιμοποιούνται απρόβλεπτες αλλαγές στο ρυθμό, την ταχύτητα και την κατεύθυνση.

Η συστηματική ενασχόληση με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία. O μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων.

Τα οφέλη όμως δεν είναι μόνο σωματικά εξασφαλίζει καλή υγεία, ευεξία, καλή φυσική κατάσταση, όμορφο σώμα, ευγενική ψυχή, καλλιεργημένο πνεύμα, ωραία συμπεριφορά, εκτόνωση, διασκέδαση, αυτοπεποίθηση επίσης η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες.

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: Επιλέγοντας από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το μάθημα του Σύγχρονου Χορού και τις ώρες διεξαγωγής του, ελάτε 15′ λεπτά νωρίτερα στη γραμματεία και αμέσως μετά απολαύστε το!

Κλείστε τη θέση σας

Όλα τα μαθήματα στο Prana Yoga Studio γίνονται σε μικρά ημιπέρσοναλ γκρούπς. Κλείστε τη θέση σας έγκαιρα!

210 6897070