Yoga

Η Yoga είναι μία πανάρχαιη επιστήμη, που προσφέρει στο σύγχρονο άνθρωπο μία εκπληκτική προσέγγιση των δυνατοτήτων του σώματος και του νου του.

Οι ευεργετικές της επιδράσεις είναι άμεσα ορατές στην ανθρώπινη υγεία, στην ισορροπία του νευρικού και του ορμονικού συστήματος, προσφέροντας αρμονία.

Τα μαθήματα διαρκούν 90΄και περιλαμβάνουν ασκήσεις αναπνοής (pranayama), σωματικές ασκήσεις (asanas), βαθιά χαλάρωση (Yoga Nidra) ή διαλογισμό.

Οι μη τραυματικές και μη βίαιες ασκήσεις, έχουν θετικότατη επίδραση στην καρδιά, στο κυκλοφορικό, στο αναπνευστικό, στο ενδοκρινολογικό, στο πεπτικό και στο μυοσκελετικό σύστημα. Προάγουν τόσο την ευλυγισία όσο και τη μυϊκή ενδυνάμωση του σώματος. Προασπίζοντας τον οργανισμό με καλή υγεία, αποτελούν έναν εξαίρετο τρόπο προληπτικής ιατρικής.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»: Η αναπνοή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το νου και τις συγκινήσεις. Συνειδητή αναπνοή, σημαίνει ηρεμία νου, γαλήνη συναισθηματική, θέληση και ορθή δράση. Η συνειδητοποίηση και ενδυνάμωση της αναπνευστικής ικανότητας και η οργανική σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση είναι κύρια μέριμνα της Yoga, προσφέροντας στον ασκούμενο ένα αίσθημα ψυχικής ισορροπίας, ανάπαυσης και πληρότητας.

Η Hatha Yoga είναι μια πανάρχαιη επιστήμη της ζωής που η αρχή της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ha σημαίνει ήλιος, Tha φεγγάρι, υπογραμμίζοντας έτσι την ένωση των αντιθέτων. Yoga σημαίνει ενώνω, συνδέω, φέρνω σε επαφή. Καθώς τα αντίθετα έλκονται και έρχονται σε επαφή κινητοποιούνται οι εσωτερικές μας δυνάμεις με αποτέλεσμα την εξέλιξη και την διεύρυνση μας, σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά, ενεργειακά και ψυχικά!

Η Hatha Yoga μπορεί να εξασκηθεί από τον καθένα. Καθώς οι ασκήσεις (asana) γίνονται προσεκτικά με τη χρήση ή μη βοηθημάτων (props) όπως: τουβλάκια, ζώνες κτλ. Τα πέλματα κατά την διάρκεια των ασκήσεων είναι γυμνά για να έχουν καλύτερη επαφή με το έδαφος, ξυπνώντας τη δυνατότητα για καλύτερη γείωση και σταθερότητα.

Αρχάριοι και μη, μπορούν να παρακολουθήσουν τα τμήματα της Hatha Yoga, καθώς υπάρχουν επίπεδα μαθημάτων αναλόγως τις δυνατότητες, τις δυσκολίες και το χρόνο εξάσκησης τους στη Yoga. Σε κάθε μάθημα δίνονται προσεκτικές οδηγίες από τους δασκάλους προς τους ασκούμενους για την ορθή πραγματοποίηση των ασκήσεων (asana) και την αποφυγή τραυματισμών.

Η Hatha Yoga δημιουργεί ένα δυνατό και ευλύγιστο σώμα φέρνοντας νοητική, συναισθηματική ισορροπία και υγεία.

Ζητήστε πληροφορίες από τη γραμματεία του Prana Yoga Studio, όσο αφορά το τμήμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: Επιλέξτε από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το είδος της Yoga (Hatha Yoga, Anusara Yoga, Vinyasa Flow Yoga) που θέλετε να παρακολουθήσετε και την ώρα διεξαγωγής της, ελάτε 15′ λεπτά νωρίτερα στη γραμματεία και αμέσως μετά απολαύστε την!

Το σύστημα της Anusara εντάσσεται στο πρόγραμμα Hatha Yoga. Οι δάσκαλοι του Prana Yoga έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό το σύστημα. Η Anusara δίνει έμφαση στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος. Προάγει το ομαδικό πνεύμα και ακολουθεί τις βασικές αρχές της ευθυγράμμισης.

Anusara (A-nu-sar-a) σημαίνει: “Άνοιγμα στη Χάρη”, “Να ρέεις με τη Χάρη”, ” Να ακούς τη καρδιά σου” κτλ.

Η Anusara Yoga ανήκει στη παραδοσιακή σχολή της Hatha Yoga. Ιδρύθηκε το 1997 από έναν ταλαντούχο δάσκαλο τον John Friend. Ο John Friend ήταν μαθητής του Ιyengar και έκανε την πρακτική της Ιyengar Yoga. Έτσι έφτιαξε ένα δικό του σύστημα Yoga που να ενδιαφέρεται για την ορθή ευθυγράμμιση του σώματος και την ροή των asana, χωρίς να παρεμβάλλονται τόσα βοηθήματα, όπως χρησιμοποιεί η Ιyengar Yoga.

Η Anusara βασίζεται στην φιλοσοφία της Tantra. Είναι μια φιλοσοφία που εμπιστεύεται τη ροή της ζωής, που βασίζεται στο άνοιγμα της καρδιάς, στην έμφυτη καλοσύνη που υπάρχει μέσα μας.

Η Anusara Yoga ενδιαφέρεται για την ενότητα με τον εαυτό μας και τους άλλους έτσι απέχει πολύ από οποιοδήποτε σύστημα ανταγωνισμού σκέψης και δράσης. Οι μαθητές συχνά διδάσκονται από τον δάσκαλο υπό την καθοδήγησή του, να βοηθά ο ένας τον άλλον, όταν υπάρχει ανάγκη. Προάγοντας έτσι την επικοινωνία, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα χωρίς ανταγωνισμό, όπου μειώνει το εγώ και αυξάνει την αίσθηση του εμείς. Αυτή άλλωστε είναι μια από της βασικές διδασκαλίες και επιδιώξεις της Yoga, η μείωση του εγωισμού.

Όλοι οι ασκούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Anusara Yoga, καθώς υπάρχουν επίπεδα μαθημάτων αναλόγως το βαθμό δυσκολίας τους.

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: Επιλέξτε από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το είδος της Yoga (Hatha Yoga, Anusara Yoga, Vinyasa Flow Yoga) που θέλετε να παρακολουθήσετε και την ώρα διεξαγωγής της, ελάτε 15′ λεπτά νωρίτερα στη γραμματεία και αμέσως μετά απολαύστε την!

Η Vinyasa Flow Yoga είναι μια σειρά ασκήσεων που γίνονται με ροή σε συγχρονισμό με την αναπνοή και συνεχή ρυθμό, έτσι ώστε να ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το σώμα ιδρώνει και αποβάλει τις τοξίνες, ενώ έχει την ευκαιρία να τεντωθεί, να ανοίξει και να ξαναβρεί τη σωστή στάση και ισορροπία.

Ο τρόπος που συνδυάζονται οι ασκήσεις έχει μια τέτοια πληρότητα και σοφία που στο τέλος του μαθήματος έχεις την αίσθηση ότι κάθε μυς, τένοντας, οστό και νεύρο έχουν ασκηθεί σε βαθμό ύψιστο και έχουν μπει στη θέση τους.

Το μόνο που απομένει είναι βαθιά χαλάρωση. Το σώμα απορροφά ότι χρειάζεται περισσότερο, την ενέργεια της βαθιάς χαλάρωσης, ενώ το πνεύμα και το νευρικό σύστημα ανακουφίζονται και χαλαρώνουν πραγματικά.

H πρακτική της Ashtanga Vinyasa Yoga είναι ένα αρχαίο σύστημα γιόγκα που αναφέρεται από τον Σοφό Vamana στο σύγγραμμα του Yoga Kοrunta και “κοιτά” μέσα από αυτές τις 8 γωνίες. Το έγγραφο αυτό παραχωρήθηκε στον ShriT. Krishamacharya στις αρχές του 1900 από τον Δάσκαλό του RamaMohanBr. και μετέπειτα πέρασε στον Pattabhi Jois στη διάρκεια της μαθητείας του με τον Krishamacharya που ξεκίνησε το 1927.

Tα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κυρίως την πρακτική κατά τον Pattbhi Jois είναι:

Η Vinyasa, δηλαδή το σύστημα κίνησης σε συγχρονισμό με την αναπνοή. Για κάθε κίνηση υπάρχει μία αναπνοή. Π.χ. στο Suryanamaskar υπάρχουν 9 Vinyasas. Έτσι, όλες οι άσανες (θέσεις) αντι-στοιχουν σε συγκεκριμένο αριθμό αναπνοών και κινήσεων (vinyasas).O σκοπός της Vinyasa είναι να δυναμώσει την «εσωτερική φωτιά» διευκολύνοντας τη διαδικασία της κάθαρσης σε όλα τα επίπεδα (αίμα, αρθρώσεις, συναίσθημα, σκέψεις). Η θερμοκρασία που ανεβαίνει στο αίμα βοηθά στο να απομακρυνθεί κάθε νοητικό “δηλητήριο”, φυσική αρρώστια και τοξίνη μέσω του ιδρώτα. Ο ιδρώτας είναι βασικό παράγωγο της Vinyasa γιατί μέσω αυτού επιτυγχάνεται η κάθαρση του «Σώματος».Aφού καθαρίσουμε το Σώμα, μπορούμε να προχωρήσουμε στο νευρικό σύστημα και στα αισθητήρια όργανα που είναι πύλες απώλειας ενέργειας. Καθώς στρέφονται με τη λειτουργία τους συνεχώς προς τα «έξω» το Σώμα ενδίδει στην τεμπελιά και την α-συνειδησία. Όλα αυτά, όμως, με αποφασιστικότητα και σταθερή πρακτική μπορούν να ελεγχθούν. Η Vinyasa δημιουργεί τη βάση για να επιτευχθεί ο έλεγχος των “απωλειών”.

Η Tristhana, δηλαδή τα τρία σημεία προσοχής την ώρα της δράσης (οποιασδήποτε δράσης): τη στάση (άσανα), το σύστημα αναπνοής (vinyasa) και την εστίαση του βλέμματος (dristhi), που αντιστοιχούν ανάλογα στα 3 επίπεδα κάθαρσης, το Σώμα, το νευρικό σύστημα και το μυαλό. Πάντα ασκούνται σε σχέση το ένα με το άλλο.Ένα σημαντικό στοιχείο της άσκησης είναι τα ενεργειακά κλειδώματα, mula bandha και uddiyana bandha, που «σφραγίζουν» την ενέργεια, δίνουν δύναμη, αίσθηση έλλειψης του βάρους και υγεία στο σώμα, βοηθούν να μένει η φωτιά δυνατή για να εκδηλώσουν οι άσανες το θεραπευτικό τους στοιχείο.

Τα 6 δηλητήρια. Ένα ζωτικό στοιχείο της εσωτερικής κάθαρσης στο οποίο ο Pattabhi Jois αναφέρεται, είναι αυτό που συνδέει τα 6 δηλητήρια που περιτριγυρίζουν την πνευματική καρδιά του ανθρώπου.Τα 6 δηλητήρια που σκεπάζουν το φως της καρδιάς είναι ο πόθος, ο θυμός, η παραίσθηση, η απληστία, η ζήλια και η τεμπελιά. Όταν η πρακτική διατηρείται με αφοσίωση και επιμέλεια για μακρά χρονική περίοδο η «θερμοκρασία» που γεννιέται από αυτή καίει τα δηλητήρια και το Φως της εσωτερικής μας φύσης εκπέμπει.

Η Ashtanga Vinyasa Yoga γεννήθηκε κάτω από την επίβλεψη του Sri Pattabhi Jois (http://kpjayi.org/) και διδάσκεται ακόμη και σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο Mysore στη Νότια Ινδία.

Η Αshtanga Vinyasa Yoga επιτρέπει:

 • το σωστό σχηματισμό του σώματος και την εναρμόνιση της κυκλοφορίας του αίματος που ρευστοποιείται καθώς η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει.
 • την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • την τόνωση του καρδιακού παλμού χάρις στην εφίδρωση, την αποβολή τοξινών και τον καθαρισμό του σώματος σε βάθος.
 • την ενίσχυση της νοητικής συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια καθώς και μετά την πρακτική.
 • την επίγνωση του ρυθμού της αναπνοής (το 70% της ενέργειας που λαμβάνουμε κάθε μέρα προέρχεται από την αναπνοή και όχι από το φαγητό!).
 • τη χαλάρωση, τη βαθιά νοητική διεργασία και την αυτοπεποίθηση (τη θετική πίστη στις δυνάμεις μας).

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: Επιλέγοντας από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Yoga το μάθημα της Ashtanga, δείτε τις ώρες διεξαγωγής του, επικοινωνείστε με τη γραμματεία, ελάτε 15′ λεπτά νωρίτερα και αμέσως μετά απολαύστε το!

Η Restorative Yoga είναι ένα είδος θεραπευτικής και αναζωογονητικής Yoga. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος απαιτείται η χρήση πολλών βοηθημάτων (props) που παρέχονται στο χώρο. Έτσι χρησιμοποιούμε τουβλάκια, ζώνες, bolster, ειδικές καρέκλες, κουβέρτες κτλ. κατά τη παραμονή στις ασκήσεις (asanes).

Το σώμα τοποθετείται σε ειδικές στάσεις της Yoga με τη χρήση αυτών των βοηθημάτων και παραμένει ακίνητο με επίγνωση στην αναπνοή. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιούνται τα μεγάλα οφέλη της Restorative Yoga καθώς το μυικό και σπλαχνικό σύστημα αιματώνεται βαθιά και διευρύνεται λόγω των θέσεων, με αποτέλεσμα να επέρχεται πλήρη αναζωογόνηση και ξεκούραση.

Ο καθένας μπορεί να κάνει Restorative Yoga. Οι προχωρημένοι μαθητές, οι αρχάριοι, όσοι έχουν μυοσκελετικά προβλήματα, όλοι επωφελούνται.

Στα μαθήματα δίνονται πολλά tips μακροζωίας, υγιεινής διατροφής και αποτοξίνωσης που αφορά το σύστημα της Yoga. Επίσης διδασκόμαστε να προσφέρουμε Thai Massage. Στο τέλος του μαθήματος γίνεται διαλογισμός και βαθιά χαλάρωση με ηχογαβάθες.

Κλείστε τη θέση σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και ετοιμαστείτε να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε ολοκληρωτικά!

Baby Yoga!… για μαμάδες με μωρά!!!

Το Prana Yoga Studio προσφέρει Baby Yoga. Οι μαμάδες μπορούν να κάνουν Yoga μαζί με τα μωρά τους!

Το πρόγραμμα αυτό είναι βασισμένο στη μέθοδο Birthlight. Η Birthlight είναι μια εκπαιδευτική φιλανθρωπική οργάνωση που προωθεί μια ολοκληρωμένη, ολιστική προσέγγιση της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της βρεφικής ηλικίας.

Κύριος στόχος της είναι να ενισχυθεί η ευεξία και η απόλαυση για τους γονείς και τα μωρά τους πριν και μετά τη γέννα. Τη διδασκαλία αυτή αναπτύσσει η Francoise Freedman και η ομάδα της για περισσότερα από 25 χρόνια.

Με ρίζες στην παράδοση, που υπάρχει ακόμα σε αρκετά μέρη της Ινδίας, οι μητέρες κάνουν καθημερινά απλές κινήσεις Yoga και μασάζ στα μωρά τους. Η πρακτική Baby Yoga του Birthlight, έχει προσαρμοστεί στον δυτικό τρόπο ζωής και έχει εμπλουτιστεί σύμφωνα με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες.

Πρόκειται για απαλές διαδραστικές πρακτικές βασισμένες στη Yoga που διεγείρουν το μωρό μέσα από το άγγιγμα, την αναπνοή, το ρυθμό, την κίνηση και τη βαθιά χαλάρωση.

Τα μαθήματα βοηθούν στην υγιή σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των μωρών ενώ παράλληλα καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή των γονιών, ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ τους, αποκαλύπτουν απολαυστικούς τρόπους αλληλεπίδρασης και δημιουργικού παιχνιδιού.

Το μάθημα συνδυάζει στάσεις γιόγκα και τεχνικές αναπνοής για τη μαμά, στάσεις Yoga για το μωρό, στάσεις Yoga για τη μαμά και το μωρό μαζί, κινήσεις ανάπτυξης για το βρέφος, βαθιά χαλάρωση και για τους δυο μαζί. Οι μαμάδες αντλούν πολλαπλά οφέλη από τη Yoga για τη μαμά και το μωρό:

 • Οι στάσεις Yoga και όλες οι κινήσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανακουφίζουν τη μαμά από τις εντάσεις στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη, αλλά και για να ενδυναμώνουν τις αδύναμες περιοχές του σώματος μετά τη γέννα.
 • Βοηθάει τις μαμάδες να ξανα-ανακαλύψουν τη μαγική δύναμη της αναπνοής, ιδιαίτερα στις καταστάσεις που απαιτούν ηρεμία, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για τη σχέση με το μωρό τους, μαθαίνοντας φυσικούς τρόπους να το ηρεμούν και να συνδέονται μαζί του σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
 • Ενδυναμώνει το δέσιμο ανάμεσα στη μαμά και το μωρό.

Οι μαμάδες μπορούν να εφαρμόζουν τις τεχνικές και στο σπίτι και φυσικά απολαμβάνουν να έρχονται σε επαφή και να κάνουν φιλίες με άλλες μαμάδες, ενώ τα μωρά διασκεδάζουν όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με άλλα μωρά! Τα μωρά αντλούν επίσης πολλαπλά οφέλη από τη Yoga για τη μαμά και το μωρό:

 • Τα βοηθάει να μεγαλώσουν σε φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο, αναπτύσσοντας επίγνωση και συναίσθηση του σώματός τους, ενισχύει την εμπιστοσύνη του μωρού στο γονιό, ενδυναμώνει το δεσμό ανάμεσά τους, διευκολύνει τον ύπνο και τη χώνεψη, ανακουφίζει από τον πόνο που προκαλούν τα αέρια, μειώνοντας το άγχος και το αναπτυξιακό στρες μέσα από τις τεχνικές χαλάρωσης που διδάσκονται.

Τι χρειάζεται να γνωρίζω πριν το μάθημα:

 • Το μάθημα διαρκεί μιάμιση ώρα
 • Μαμά και μωρό χρειάζεται να φορούν άνετα ρούχα ώστε να μπορούν να κινηθούν άνετα
 • Δεν φοράμε παπούτσια
 • Μπορούμε, όταν υπάρχει ανάγκη, να θηλάσουμε, να ταίσουμε, να αλλάξουμε πάνα στο μωρό μας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος
 • Τα μωρά μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα με την μητέρα τους, έως την ηλικία λίγο πριν αρχίζουν να μπουσουλάνε

Baby Yoga!!! Μαμά και μωρό μπορούν τώρα να γυμναστούν μαζί!

Κλείστε τη θέση σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και ετοιμαστείτε μαζί με το μωρό σας να απολαύσετε το μάθημα!

Το Prana Yoga Studio προσφέρει μαθήματα Yoga για παιδιά (Kids Yoga), ηλικίας από οκτώ έως δώδεκα χρονών.

Η Yoga για παιδιά (Kids Yoga) αποτελεί μία μορφή κινητικής έκφρασης και εναλλακτικής άσκησης που βοηθάει στην διεύρυνση και ολοκλήρωση της παιδικής προσωπικότητας μέσω των ασκήσεων και των παιχνιδιών που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρατηρήσουν τον εαυτό τους, να τον κατανοήσουν, να τον βελτιώσουν και στο τέλος να συμφιλιωθούν μαζί του. Χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή τους. Είναι μοναδική μορφή άσκησης που επιτρέπει στο κάθε παιδί να ασκείται σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Σκοπός αυτής της μεθόδου είναι να αναδείξει την διαφορετικότητα και μοναδικότητα του κάθε παιδιού έτσι ώστε μέσα από μια διασκεδαστική και ασφαλή διαδικασία να αρχίσει να μαθαίνει τον εαυτό του.

Χαρακτηριστικό του μαθήματος είναι κυρίως η συγκέντρωση, η δυναμικότητα και η ταχύτητα που διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών. Περιλαμβάνει ψυχαγωγικές ασκήσεις (παραλλαγές των asana) και ευχάριστα διαδραστικά παιχνίδια που οδηγούν τα παιδιά να αποκτήσουν αυτογνωσία, ενώ ταυτόχρονα παίζουν, χαίρονται και γυμνάζονται.

Τα παιδιά που επιλέγουν τη Yoga για παιδιά (Kids Yoga) μαθαίνουν να καλλιεργούν το σεβασμό και την αγάπη προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους, ενώ παράλληλα ενισχύεται το αίσθημα της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της σύνδεσης μεταξύ τους. Με τη βοήθεια διαφόρων αναπνευστικών τεχνικών μαθαίνουν να αναπνέουν σωστά, ώστε να κατευνάζουν το άγχος τους και να διαχειρίζονται εύκολα και αποτελεσματικά τις καθημερινές δυσκολίες της ηλικίας τους.

Μέσω της Yoga για παιδιά (Kids Yoga) τα παιδιά αποκτούν:

 • τόνωση της σωματικής δύναμης
 • βελτίωση της ευλυγισίας
 • βελτίωση του συντονισμού των κινήσεων
 • σωστή στάση του σώματος
 • επίγνωση του σώματος
 • ενίσχυση της μνήμης
 • αποτελεσματική διαχείριση του άγχους
 • ικανότητα γρήγορης συγκέντρωσης
 • καλύτερο αυτοέλεγχο
 • πνεύμα συνεργασίας
 • αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση κτλ.

Τι χρειάζεται να γνωρίζω πριν το μάθημα Yoga για παιδιά (Kids Yoga):

 • Κάθε μάθημα διαρκεί μία ώρα
 • Χρειάζεται να έχω φάει δυόμιση ώρες πριν
 • Να φοράω άνετα ρούχα, κατάλληλα για άσκηση
 • Δεν φοράω παπούτσια και κάλτσες κατά τη διάρκεια του μαθήματος
 • Οι γονείς παραμένουν έξω από την αίθουσα διδασκαλίας, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος

Yoga για παιδιά (Kids Yoga)!!! Παιχνίδι και ψυχική εναρμόνιση μαζί!

Κλείστε τη θέση σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και απολαύστε ένα μάθημα Kids Yoga με παιχνίδια και συγκέντρωση!

Κάνοντας Personal μαθήματα Yoga μπορείτε να διαλέξετε κατόπιν συνεννόηση σας με τη γραμματεία του Prana Yoga Studio, τη μέρα και την ώρα που θέλετε να κάνετε το μάθημά σας.

Ο δάσκαλος αφιερώνει όλη του την προσοχή στον ασκούμενο, διορθώνοντας και βελτιώνοντας τα πιθανά λάθη που κάνει, κατά την εκτέλεση των ασκήσεων (asana).

Τα εξατομικευμένα Personal μαθήματα Yoga, εστιάζονται στις προσωπικές ανάγκες που έχει ο ασκούμενος τη δεδομένη περίοδο.

Με τα Personal μαθήματα υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη και πρόοδος στον τρόπο που γίνονται οι ασκήσεις (asanes), μιας και η προσοχή του δασκάλου είναι σε ένα μαθητή με αποτέλεσμα να γίνονται άμεσα διορθώσεις στις θέσεις και στάσεις που παίρνει το σώμα του κατά την ώρα της άσκησης.

Το Yogalates είναι ένα πρόγραμμα άσκησης, που συνδυάζει τη μεθοδολογία του Pilates με τις βασικές αρχές της πρακτικής της Yoga. Στο μάθημα γίνονται συνδιαστικά ασκήσεις, Yoga και Pilates που εναρμονίζονται με τον ρυθμό της Αναπνοής.

Το Yogalates αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα άσκησης, αφού περιλαμβάνει τα οφέλη του Pilates και της Yoga. Συνδυάζει ασκήσεις Pilates που ενδυναμώνουν το Κέντρο του σώματος, ασκήσεις της Yoga που χαρίζουν Ευλυγισία, Αναπνευστικές ασκήσεις που βελτιώνουν το Εύρος της Αναπνοής και ασκήσεις που εναρμονίζουν τη Στάση του Σώματος.

Επίσης το Υogalates ελευθερώνει κινητικά το σώμα μέσω της εκγύμνασης των μυών στήριξης (κορμός, ισχία, ώμοι) ενώ συμβάλλει στη συνολική Δύναμη, την Ευλυγισία και την Ισορροπία του σώματος.