ο Prana Yoga Studio οργανώνει ξανά ένα Yoga Workshop – Sunday Chakra Yoga Practice no1 + no2 με την Ξένια Ντόβα που θα πραγματοποιηθεί στο Πόλις.

Σε αυτό το Workshop θα δούμε 1)την σημαντικότητα της γείωσης στην πρακτική μας αλλά και περαιτέρω στη ζωή μας που αφορά το πρώτο κέντρο ενέργειας και 2) θα διαπιστώσουμε τη σημαντικότητα της δημιουργικότητας, της υγιούς σεξουαλικότητας, της ικανότητας σύναψης σχέσεων στην πρακτική μας αλλά και στην καθημερινότητα, στη ζωή μας που αφορά το δεύτερο κέντρο ενέργειας.

Εξερευνώντας το Πρώτο Κέντρο Ενέργειας (muladhara chakras) & Δεύτερο Κέντρο Ενέργειας (Svadhisthana chakras) θα χρησιμοποιήσουμε αρκετές γιόγκικες πρακτικές, που θρέφουν και ζωοποιούν αυτό το κέντρο:

  • Αναπνοές (pranayama).
  • Ασκήσεις Yoga (asana).
  • Μπάντες (ενεργειακά κλειδώματα).
  • Χαλάρωση με Ηχογαβάθες (savasan).

Tο Πρώτο Κέντρο Ενέργειας σχετίζεται με τη γείωση και τη βάση μας. Θα μοιραστούν σημαντικές πληροφορίες και θα χρησιμοποιηθούν πρακτικές που σε συνδυασμό με τροφές θρέφουν και ζωοποιούν αυτό το σημαντικό κέντρο. Το κέντρο βάσης έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας, σταθερότητας, την εκδήλωση των δυνατοτήτων μας και την υγιή παρουσία μας στο παρόν. Μέσα από αυτές τις γιόγκικες πρακτικές θα θρέψουμε τις βάσεις μας και τις ρίζες μας για μια πιο ισσοροπημένη ζωή.

Το Δεύτερο Κέντρο Ενέργειας που ονομάζεται ιερό ή τσάκρα της σεξουαλικότητας βρίσκεται λίγο πάνω από το ηβικό οστό στη μέση του σώματος. Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω του σημείου της σπονδυλικής στήλης, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι του.Είναι το κέντρο του ενστίκτου – γι αυτό και από ορισμένους ονομάζεται και κέντρο της σπλήνας – της υγιούς σεξουαλικότητας και της δημιουργικότητας.
Αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο για την ικανότητα σύναψης σχέσεων και την αίσθηση χαράς για τη ζωή. Με αυτό αντιλαμβανόμαστε το ίδιο μας το σώμα και τον εξωτερικό κόσμο σε όλα τα επίπεδα και τη συναίσθηση χαράς για αυτές τις επαφές.
Σε αυτό το κέντρο επίσης εδρεύει και η υγιής σεξουαλικότητα – δηλαδή η έκφραση τη ενέργειας που τη χαρακτηρίζει η ηδονή, η έντονη επιθυμία για σύναψη σχέσεων και η ιδιότητα της ενεργειακής εναρμόνισης. Η διαιώνιση του είδους ανήκει στη δικαιοδοσία του 1ου τσάκρα και μόνο μια μικρή επαφή ανήκει στα καθήκοντα αυτού του ενεργειακού κέντρου.
Το 2ο τσάκρα σχετίζεται με κάθε τι ρευστό μέσα στο σώμα – αίμα, λέμφος, σπέρμα, γαστρικά υγρά – και με τα όργανα που παράγουν αυτά τα υγρά, τα επεξεργάζονται και τα αποθηκεύουν – αναπαραγωγικά όργανα, νεφρά, και ουροποιογεννητικό σύστημα, καθώς και με τα μαλλιά και το δέρμα. Συνδέεται με το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αυτοσυντήρηση (διατροφή, επίθεση, άμυνα) και τη διαιώνιση του είδους (σεξουαλικότητα).

Παρόμοια/ες: