Το Prana Yoga Studio οργανώνει ένα Yoga Workshop – Sunday Chakra Yoga Practice no2 με την Ξένια Ντόβα που θα πραγματοποιηθεί στο Πόλις.

Σε αυτό το Workshop θα διαπιστώσουμε τη σημαντικότητα της δημιουργικότητας, της υγιούς σεξουαλικότητας & της ικανότητας σύναψης σχέσεων στην πρακτική μας αλλά και στην καθημερινότητα στη ζωή μας.

Εξερευνώντας το Δεύτερο Κέντρο Ενέργειας (Svadhisthana chakras) θα χρησιμοποιήσουμε αρκετές γιόγκικες πρακτικές, που θρέφουν και ζωοποιούν αυτό το κέντρο:

  • Αναπνοές (pranayama).
  • Ασκήσεις Yoga (asana).
  • Μπάντες (ενεργειακά κλειδώματα).
  • Χαλάρωση με Ηχογαβάθες (savasan).

Το δεύτερο τσάκρα που ονομάζεται ιερό ή τσάκρα της σεξουαλικότητας βρίσκεται λίγο πάνω από το ηβικό οστό στη μέση του σώματος. Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω του σημείου της σπονδυλικής στήλης, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι του. Είναι το κέντρο του ενστίκτου – γι αυτό και από ορισμένους ονομάζεται και κέντρο της σπλήνας – της υγιούς σεξουαλικότητας και της δημιουργικότητας. Αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο για την ικανότητα σύναψης σχέσεων και την αίσθηση χαράς για τη ζωή. Με αυτό αντιλαμβανόμαστε το ίδιο μας το σώμα και τον εξωτερικό κόσμο σε όλα τα επίπεδα και τη συναίσθηση χαράς για αυτές τις επαφές.
Σε αυτό το κέντρο επίσης εδρεύει και η υγιής σεξουαλικότητα – δηλαδή η έκφραση τη ενέργειας που τη χαρακτηρίζει η ηδονή, η έντονη επιθυμία για σύναψη σχέσεων και η ιδιότητα της ενεργειακής εναρμόνισης. Η διαιώνιση του είδους ανήκει στη δικαιοδοσία του 1ου τσάκρα και μόνο μια μικρή επαφή ανήκει στα καθήκοντα αυτού του ενεργειακού κέντρου.
Το 2ο τσάκρα σχετίζεται με κάθε τι ρευστό μέσα στο σώμα – αίμα, λέμφος, σπέρμα, γαστρικά υγρά – και με τα όργανα που παράγουν αυτά τα υγρά, τα επεξεργάζονται και τα αποθηκεύουν – αναπαραγωγικά όργανα, νεφρά, και ουροποιογεννητικό σύστημα, καθώς και με τα μαλλιά και το δέρμα. Συνδέεται με το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αυτοσυντήρηση (διατροφή, επίθεση, άμυνα) και τη διαιώνιση του είδους (σεξουαλικότητα).

Παρόμοια/ες: