Οι Εμπνευστές

Η ομάδα του Prana Yoga - TheraPeace Studio απαρτίζεται από άριστα εκπαιδευμένους και καταρτισμένους δασκάλους

ΝΤΟΒΑ ΞΕΝΙΑ

Συμβουλευτική
Yoga Instructor

ΝΤΟΒΑ ΞΕΝΙΑ

Διδάσκει: Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Aerial yoga, Yoga-Pilates Εγκύων, Restorative, Συμβουλευτική και Ενεργειακές Θεραπείες, Διαλογισμό και Βαθιά Χαλάρωση. Εισηγήτρια σε σεμινάρια, διαλέξεις που αφορούν την ψυχική, σωματική υγεία και ευεξία.
Εμπειρία: 26 Xρόνια
Εκπαίδευση-Δεξιότητες: Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε Yoga για δύο χρόνια στο Ιδιωτικό σχολείο Μωραίτη, στους Ομίλους του σχολείου, σε έφηβους του γυμνασίου. Εργάστηκε για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο ΑΣΟΕ ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, διδάσκοντας καθηγητές και φοιτητές. Εργάστηκε ως Μόνιμη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη Δημόσια Εκπαίδευση, για 10 χρόνια με Οργανική Θέση στη Β’ Αθήνας, σε Δημοτικό Σχολείο. Από όπου και αποχώρησε οικειοθελώς για να αφοσιωθεί στην μεγάλη της αγάπη την Yoga. Ιδρύει το 2006 το Prana Yoga Studio.

Δασκάλα της Yoga: Πιστοποιημένη από το Ι.Υ.Τ.Α (International Yoga Teacher Association) Αυστραλίας, με μεγάλη διδακτική εμπειρία. Πιστοποιημένη από Yoga Alliance 200 E-RYT & 500 E-RYT. Πιστοποιημένη Anusara Yoga inspired.

Διδάχτηκε Yoga από εξαιρετικούς δασκάλους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα πρώτα της βήματα στη Yoga ξεκίνησαν στο Studio της Αρμονικής Ζωής από τον Ηλία Νατζέμυ. Λίγο αργότερα θα μείνει στη Μυρρινούντα στο τότε κοινόβιο της Αρμονικής Ζωής, στο Μαρκόπουλο. Με δάσκαλο και εμπνευστή της, τον Ηλία Νατζέμυ θα ξεκινήσει την πορεία της στο σύστημα της Yoga. θα παραμείνει στο κοινόβιο για τέσσερα χρόνια όπου θα διδαχτεί τη Yoga, το Διαλογισμό και τη Φιλοσοφία της Yoga, έμπρακτα. Στη Μυρρινούντα θα εκπαιδευτεί στο πρώτο της Yoga Teacher Training. Οι καλύτεροι δάσκαλοι της εποχής ήταν εκεί: Ηλίας Νατζέμυ, Σοφία Νατζέμυ, Νότα Γεωργίου, Λίντα Καπετάνιου και πολλοί πολλοί άλλοι. Δάσκαλοι από το εξωτερικό επισκεπτόντουσαν το κοινόβιο συχνά καθώς εκεί πραγματοποιώντουσαν πολλά σεμινάρια Yoga, Διαλογισμού και Ψυχολογίας. Το σύστημα της Yoga που διδάχθηκε τότε ήταν βασισμένο στη Sivananda Yoga και τη Sathyananda Yoga. Στην Αρμονική ζωή διδάχθηκε την Τεχνική της Αυτοανάλυσης, της Ενεργητικής Ακρόασης και το σύστημα της Ενεργειακής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής, για πέντε χρόνια. Διδάσκεται: E.F.T, Τ.Α.Τ, B.S.F.F, HO-OPONOPONO, Μέθοδο Sedona, Θεραπευτικό Κώδικα, Μέθοδο Ενεργειακής Εξισορρόπησης, Αναδρομές στα παιδικά χρόνια, Βαθιά Χαλάρωση με Θετικές Επιβεβαιώσεις, Ενεργητική Ακρόαση, Συντονισμό Ομάδων κτλ.

Ο Sathya Sai Baba και η παραμονή της στο Άσραμ του στην Ινδία, αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή της. Εκεί διδάχθηκε Διαλογισμό, Ινδική Φιλοσοφία, Ινδικούς ψαλμούς, Ανιδιοτελή Υπηρεσία και το σύστημα των Ανθρωπίνων Αξιών. O Sathya Sai Baba ήταν, είναι και θα παραμείνει ο Μεγάλος της Δάσκαλος. Οι Διδασκαλίες του, οι Αξίες του, η Ανιδιοτελή Ζωή του, τα Έργα του, οι Συμβουλές του, και η Αγάπη του, αποτέλεσαν τη βιωματική βάση της Yoga ως ένα συνολικό φιλοσοφικό σύστημα για αυτήν. Στην Ινδία έμεινε για πέντε χρόνια. Διδάχτηκε επίσης Ashtanga Vinyasa από τον Sharath Rangswamy ανηψιό του Sri Pattabhi Jois.

Αργότερα γυρνώντας στην Ελλάδα διδάχτηκε Bhakti Vinyasa Flow με τον Rusty Wells.

Tην καρδιά της έκλεψε όμως η Hatha Yoga, χωρίς να αποκλείει την δυναμική του συστήματος της Ashtanga Vinyasa Yoga. Έτσι παρακολουθεί εντατικά μαθήματα και επαιδεύσεις Iyengar Yoga. Η πρώτη της δασκάλα ήταν η Στέλλα Ουζούνη όπου στο studio της εκτός από μαθήματα, παρακολουθεί σεμινάρια Iyengar Yoga από δασκάλους που έρχονται από το εξωτερικό. Αργότερα παρακολουθεί αρκετά σεμινάρια με τον Χρήστο Παύλου, δάσκαλο της Iyengar Yoga, αλλά και άλλους, όπως τον Eyal Shifroni κτλ.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται όμως με την Anusara Hatha Yoga. Το σύστημα της Anusara επηρεάζει όχι μόνο τη διδασκαλία της αλλά και την ίδια ως άνθρωπο. Η Anusara αποτελεί ένα εξαιρετικό σύστημα ευθυγράμμισης και θεραπείας. Παρακολούθησε πάρα πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και Teacher Trainings τόσο από τον ιδρυτή της John Friend, όσο και από άλλους εκπληκτικούς δασκάλους της Anusara.

Πολλοί δάσκαλοι την επηρέασαν στην πορεία της. Ο Todd Tessen είναι ο βασικός της δάσκαλος στην Anusara Yoga. Παρακολουθεί μαζί του πολλά σεμινάρια αλλά έχει την τύχη να διδάσκεται Yoga σχεδόν καθημερινά από αυτόν για δύο χρόνια, καθώς διδάσκει στο χώρο της το Prana Yoga Studio αφού εκείνη τη περίοδο παρέμενε μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο Jaye Martin επίσης δάσκαλός της. Παρακολουθεί πολλά σεμινάρια Anusara Yoga μαζί του. Διδάσκει αρκετές φορές στο Prana Yoga Studio και μοιράζεται μαζί της και με τους μαθητές της, την πολύτιμη γνώση του γύρω από τη Yoga.

Σημαντικότατη δασκάλα για αυτήν, η Desiree Rumbaugh. Παρακολουθεί Teacher training μαζί της καθώς και πολλά σεμινάρια γύρω από την Anusara Yoga και τη Θεραπευτική Yoga.

Αρκετά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια πήρε και από τον Martin Kirk και τη γυναίκα του Jordan Kirk.

Η Sianna Sherman επίσης έγινε δασκάλα της επί σειρά Σεμιναρίων.

Άλλοι δάσκαλοί της στην Anusara Yoga είναι: η BJ Galvan, η Sue Elkind, ο Noah Maze, οι Bliss Brothers, κτλ.

Εξειδικεύεται μέσα από πολλά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στη Yoga Εγκύων. Οι δύο εγκυμοσύνες της με τους δύο φυσικούς τοκετούς της γίνονται οι μεγαλύτεροι δάσκαλοί της στο Yoga Pilates Εγκύων. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να διδάξει και να εκπαιδεύσει τις έγκυες γυναίκες σε έναν ακίνδυνο τρόπο Άσκησης, Αναπνοής και Χαλάρωσης που να οδηγεί σε ένα Φυσικό Τοκετό.

Παρακολουθεί για 6 χρόνια σεμινάρια Εσωτερικής Ψυχολογίας και διδάσκεται από τον Ιωάννη Ψάρα τη διδασκαλία της Αλίκη Μπέιλυ για τις Επτά Ακτίνες. Επί σειρά ετών ασχολείται διαβάζοντας και κάνοντας Σεμινάρια γύρω από την Ψυχολογία. Εκπαιδεύεται και παίρνει πτυχίο Συμβουλευτικής από την Αγγλία.

Πιστοποιείται από το Εθνικό Καποδιστριακό Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε δυο Κύκλους Σπουδών: “Ψυχοθεραπεία Θεωρία και Πράξη” και “Ενεργειακές Θεραπείες Μέθοδοι και Αποτελέσματα”.

Παίρνει Master από το East University of London στη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία.

Εκπαιδεύεται επί σειρά ετών σε πολλά είδη Ενεργειακών Θεραπειών: Master στο Αγγελικό Reiki, Αγγελικές Θεραπείες, Usui Reiki, Μέθοδο Brofman κτλ.

Εκπαιδεύεται στο N.L.P (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) το T.L.T (Time Line Therapy) και την Ύπνωση κατά Erickson από την Μυρσίνη Κάνγκελ.

Ηγείται της ομάδας του “Prana Yoga Studio” όπου και προσφέρει τις Υπηρεσίες της.

  • Πιστοποιημένη από το I.Y.T.A, Yoga Alliance 200 E-RYT &500 E-RYT. Anusara Inspire. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια AcroYoga, και Partner Yoga.
  • Έχει διδαχθεί Thai Massage.
  • Κατέχει Master βαθμό στο Aγγελικό Reiki και 1ο και 2ο βαθμό στο Usui Reiki.
  • Έχει εκπαιδευτεί και δίνει Συνεδρίες Brofman.
  • Έχει εκπαιδευτεί και δίνει συνεδρίες Ηχομασάζ ενώ εκπαιδεύεται στην Ηχοθεραπεία.
  • Έχει πτυχίο Συμβουλευτικής και Master στη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία.
  • Έχει διδαχθεί NLP Practitioner Training, Time Line Therapy και Υπνοθεραπεία κατά Erickson(Ericksonian Hypnosis).
  • Είναι Ρεφλεξολόγος πτυχιούχος “Σύνθεσις” με δασκάλα τη Ντίνα Ζιάγκου και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων
  • Διδάσκει: Yoga, Yoga Εγκύων, Aerial Yoga, προσφέρει συνεδρίες ενεργειακών θεραπειών, διδάσκει Σεμινάρια Αυτογνωσίας, Αυτεπίγνωσης, Διαλογισμού και Εσωτερικής Ψυχολογίας.
  • Δημιουργός και εμπνευστής του Prana Yoga Studio.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΓΝΗ

Pilates Instructor
Χορογράφος
Χορεύτρια

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΓΝΗ

Διδάσκει: Pilates mat, Pilates Equipment, Αerial Pilates, Aerial Dance, Μπαλέτο, Σύγχρονο Χορό, Barre-à-Terre, Bungee
Εμπειρία: 12 Χρόνια
Εκπαίδευση-Δεξιότητες: Η Αγνή Παναγιωτάτου είναι επαγγελματίας χορεύτρια, χορογράφος και διπλωματούχος καθηγήτρια κλασσικού και σύγχρονου χορού έχοντας φοιτήσει στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή Χορού ‘’Χοροχρόνος’’. Απόφοιτη Χορογράφος-Χορεύτρια από την Επαγγελματική σχολή Χορού H.O.P.A. (House of Performing Arts) του ΙΕΚ Αξία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας πάνω στις εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού. Πιστοποιημένη δασκάλα Pilates Mat και Pilates Equipment. Πιστοποιημένη δασκάλα Barre-à-Terre. Δασκάλα του Bangee

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων γύρω από το Χορό όπως: Του Nika Kljun σεμινάριο Commercial Hip Hop, του Niko Arapi μαθήματα Street Jazz, afrobeatz & afro house, σεμινάρια Σύγχρονου Χορού, σεμινάρια Pilates καθώς και πολλά ιδιαίτερα μαθήματα Μπαλέτου και Barre-à-Terre . Ένα μήνα ανοικτών μαθημάτων στο BROADWAY DANCE CENTER στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ και στη σχολή ALVIN AILEY ( American Dance Theater) Ιδρυτικό μέλος, χορογράφος και trainer στο πρόγραμμα Dance & Fitness «TUMBAO».

Έχει εμπειρία ως Δασκάλα Χορού και Pilates σε σχολές χορού και Studio. Trainer σε σεμινάρια στο Reggaeton και στο Body Movement (ανάλυση της δυνατότητας κίνησης του σώματος καθώς και απομόνωσης των μελών του). Επαγγελματίας χορεύτρια Salsa, χορεύοντας σε πολυάριθμες παραστάσεις εντός και εκτός Ελλάδας με την ομάδα χορού Salsa Sinners.

Η καθημερινή επαφή της με την κίνηση, το σώμα και τον άνθρωπο την οδήγησαν στην αναζήτηση της σύνδεσης μεταξύ της ψυχής και του σώματος.
Έχοντας την πεποίθηση ότι όλη η πληροφορία είναι αποθηκευμένη στο σώμα και κάποιος μαθαίνοντας να το ακούει, να το σέβεται και επιτρέποντας του να εκφραστεί οδηγείται στην πραγματική ελευθερία της ψυχής και στην ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας, ακολουθεί σπουδές ψυχολογίας με Ψυχοθεραπευτικη προσέγγιση τη μέθοδο της Βιοσύνθεσης (Σωματική Ψυχοθεραπεία)