Χορός - Ballet - Contemporary

Το Μπαλέτο Ενήλικων (Ballet),  είναι μια υπέροχη μορφή τέχνης και άσκησης που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και φυσικών προσόντων. Παρόλο που το μπαλέτο συνδέεται συχνά με την παιδική ηλικία, υπάρχουν ειδικά μαθήματα σχεδιασμένα για ενήλικες που θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο του μπαλέτου.

Barre-à-Terre απευθύνεται σε όλους και όλες τις ηλικίες, προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου να συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς μπάρα. Είναι βασισμένο στη μέθοδο που ανέπτυξε ο χορευτής κλασικού μπαλέτου Boris Kniaseff.

Ο Σύγχρονος Χορός (Contemporary Dance) αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη προσέγγιση του χορού που εκτελείται σε μια ευρεία ποικιλία στυλ και τεχνικών. Αντίθετα με τον παραδοσιακό χορό, ο σύγχρονος χορός δίνει έμφαση στην αυτοέκφραση, τη δημιουργικότητα και την απελευθέρωση του σώματος από δεσμεύσεις, επιτρέποντας στους χορευτές να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της κίνησης.

Ο Σύγχρονος Χορός είναι προσβάσιμος σε όλες τις ηλικίες και δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην τεχνική του Σύγχρονου Χορού, αναπτύσσοντας την ευλυγισία, τη δύναμη και την αντοχή τους. Οι ψυχοσωματικές ασκήσεις του Σύγχρονου Χορού βοηθούν στην βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Το Aerial Dance είναι μια εντυπωσιακή και καλλιτεχνική μορφή τέχνης και άθλησης που συνδυάζει το Aerial, το Σύγχρονο χορό και τη μουσική. Οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν ειδικά Aerial πανιά που κρέμονται από το ταβάνι για να εκτελέσουν χορευτικές κινήσεις και εν τέλει να φτιάξουν μια χορογραφία. 

Οι περισσότεροι μπορούν να ασκηθούν στο Aerial Dance, αν και απαιτείται μια βασική επίγνωση του σώματος και της ικανότητας να πραγματοποιούν ασκήσεις σε θέσεις αιώρησης. Οι χορευτικές κινήσεις μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας, καθιστώντας το Aerial Dance προσιτό για αρχάριους και προχωρημένους αθλητές.

Το Aerial Kids  και Aerial Teens είναι αντίστοιχα δυο δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά και εφήβους, προσφέροντας  μια μοναδική εμπειρία στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη και διασκέδαση. Στο Aerial Kids και Aerial Teens τα παιδιά και αντίστοιχα οι έφηβοι, χρησιμοποιούν τα Ειδικά Aerial πανιά για να κρεμιούνται και εκτελούν διάφορες ακροβατικές κινήσεις και χορευτικές κινήσεις.

 Στο Aerial Kids μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από δυο ηλικιακά εύρη 5-8 και 9-12 χρονών, αντίστοιχα. Στο Aerial Teens συμμετέχουν έφηβοι 13-15 και 15-18 χρονών αντίστοιχα. Το Aerial Kids και Aerial Teens βοηθά τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν την ισορροπία, την ευελιξία και τη συντονισμένη κίνηση, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει μια διασκεδαστική απόδραση από τις συνηθισμένες δραστηριότητες.