Χορός

Aerial Dance! Ελάτε να “πετάξουμε” Χορεύοντας!

Το Prana Yoga Studio προσφέρει Σύγχρονο Χορό με τη χρήση των πανιών του Aerial.

Το Aerial Dance χρησιμοποιεί όλες τις βασικές αρχές του Σύγχρονου Χορού και πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών πανιών του Aerial, ενώ ο μαθητής μέσα από την κίνηση γυμνάζει και ενδυναμώνει όλους τους μυς του σώματός του. Βελτιώνοντας τη στάση του σώματος του, χορεύει και χορογραφεί με την βοήθεια της μουσικής και την καθοδήγηση έμπειρης δασκάλας.

Ο μαθητής – χορευτής έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον χορό στις 3 διαστάσεις μέσω της εναλλαγής του κέντρου βάρους μέσα στο χώρο, την αιώρηση και την εναέρια κίνηση.Όλο αυτό επιδρά πολύ αποτελεσματικά στην ψυχολογία του, καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του, αποκτά αυτοπεποίθηση.

Τι χρειάζεται να ξέρω πριν το μάθημα:

 • Φοράω κολάν και ένα κολλητό μπλουζάκι με μανίκι
 • Δεν φοράω παπούτσια και κάλτσες στο μάθημα
 • Πρέπει να είμαι αμακιγιάριστη για να μην λερώνω τα πανιά
 • Χρειάζεται να έχω αφαιρέσει όλα μου τα κοσμήματα για να μην τραυματιστώ και ταυτόχρονα σκίσω τα πανιά
 • Να έχω φάει τουλάχιστον τρεις ώρες πριν
 • Να ακολουθώ τις οδηγίες της δασκάλας

Aerial Dance! Ελάτε να “Χορέψουμε” πετώντας!!!

Κλείστε τη θέση σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και ετοιμαστείτε να φέρουμε τα “Πάνω – Κάτω!”.

Παιδιά ελάτε να ‘’πετάξουμε’’ Χορεύοντας!

Το Prana Yoga Studio προσφέρει μαθήματα Σύγχρονου Χορού με τη χρήση των πανιών του aerial, σε παιδιά ηλικίας από οκτώ έως δώδεκα χρονών.

Το Aerial Dance Kids είναι ένας ευχάριστος τρόπος εκγύμνασης σώματος και πνεύματος για παιδιά. Στην αρχή του μαθήματος γίνεται προθέρμανση, ενώ δίνονται οδηγίες για το σωστό τρόπο εισόδου στα πανιά.

Με τους ήχους της μουσικής και την καθοδήγηση έμπειρης δασκάλας, τα παιδιά μαθαίνουν να χορεύουν με τη χρήση των πανιών και να δημιουργούν χορογραφίες σε όλα τα επίπεδα του χώρου (εδάφους και αιώρησης).

Τα παιδιά αποκτούν την ικανότητα να συντονίζουν τις κινήσεις τους με τα πανιά, αναπτύσσοντας καλύτερη ισορροπία, αυτοέλεγχο και αυτοσυγκέντρωση. Τονώνεται η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και η αίσθηση αυτονομίας τους.

Τι χρειάζεται να ξέρω πριν το μάθημα:

 • Να φοράω κολάν και ένα κολλητό μπλουζάκι με μανίκια
 • Να μη φοράω παπούτσια και κάλτσες
 • Να έχω αφαιρέσει όλα μου τα κοσμήματα για να μην τραυματιστώ και ταυτόχρονα σκίσω τα πανιά
 • Να έχω φάει τουλάχιστον τρεις ώρες πριν
 • Να ακολουθώ τις οδηγίες της δασκάλας

Aerial Dance Kids! Παιδιά ελάτε να “Χορέψουμε” πετώντας!!!

Κλείστε τη θέση σας επικοινωνώντας με τη γραμματεία και ετοιμαστείτε να φέρουμε τα “Πάνω – Κάτω!”.

 

Ο Σύγχρονος Χορός είναι το είδος χορού που αναπτύχθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα και από τότε έχει εξελιχθεί για να γίνει ένα από τα κυρίαρχα είδη, με ιδιαίτερα έντονη δημοτικότητα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η τεχνική του χορού και η φιλοσοφία της κίνησης που χρησιμοποιούνται στο Σύγχρονο Χορό λόγω των τεχνικών της ομοιοτήτων, συχνά θεωρείται ότι συνδέεται στενά με το μοντέρνο χορό, το μπαλέτο και ενσωματώσει στοιχεία από πολλά στυλ χορού, κλασικά χορευτικά είδη περιλαμβάνοντας και τον αυτοσχεδιασμό.
Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος έτσι ώστε να μπορούν να εκφραστούν διάφορα συναισθήματα, επιτρέπει στους χορευτές να κινούνται ελεύθερα, χωρίς να θέτει κανόνες και περιορισμούς, γι’ αυτό και αποτελεί την απόλυτα ελεύθερη έκφραση κάθε χορευτή.

Στηρίζεται στις φυσικές κινήσεις του σώματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σύσπαση και την χαλάρωση των μυών, με αποτέλεσμα οι κινήσεις να είναι κοφτές και δυναμικές. Ο Σύγχρονος Χορός τείνει να συνδυάζει την ισχυρή και ελεγχόμενη νότα του μπαλέτου με την ελευθερία στον κορμό και επίσης την ελευθέρωση των κινήσεων, με ασκησιολόγιο στο πάτωμα, πτώση και επαναφορά και τον αυτοσχεδιασμό που χαρακτηρίζει τον Σύγχρονο Χορό. Επίσης, συχνά χρησιμοποιούνται απρόβλεπτες αλλαγές στο ρυθμό, την ταχύτητα και την κατεύθυνση.

Η συστηματική ενασχόληση με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία. O μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων.

Τα οφέλη όμως δεν είναι μόνο σωματικά εξασφαλίζει καλή υγεία, ευεξία, καλή φυσική κατάσταση, όμορφο σώμα, ευγενική ψυχή, καλλιεργημένο πνεύμα, ωραία συμπεριφορά, εκτόνωση, διασκέδαση, αυτοπεποίθηση επίσης η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες.

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: Επιλέγοντας από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το μάθημα του Σύγχρονου Χορού και τις ώρες διεξαγωγής του, ελάτε 15′ λεπτά νωρίτερα στη γραμματεία και αμέσως μετά απολαύστε το!

Barre-à-Terre … Η γυμναστική που ψηλώνει! KEEP UP !!!

Το Prana Yoga Studio προσφέρει μαθήματα Barre-à-Terre που απευθύνονται σε όλους και όλες τις ηλικίες.

Προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου να συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς μπάρα.

Είναι βασισμένο στη μέθοδο που ανέπτυξε ο χορευτής κλασικού μπαλέτου Boris Kniaseff.

Το Barre-à-Terre ευεργετικά ωφελεί:

 • Μέσα από τις χορογραφημένες ασκήσεις στη μπάρα και το πάτωμα το σώμα ενθαρρύνεται να βρει τη σωστή στάση και να κατανέμει ορθά το κέντρο βάρους ώστε να ενεργοποιηθεί η «σωματική μνήμη», ενδυναμώνοντας κορμό και πόδια.
 • Χρησιμοποιώντας την αντίσταση του εδάφους για σωστή ευθυγράμμιση του σώματος οι μύες μακραίνουν και δυναμώνουν. Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι ενεργοποιούνται και γυμνάζονται αποτελεσματικά και αρμονικά.
 • Εξασκείται η ευλυγισία που βοηθά στο συντονισμό των κινήσεων και την ισορροπία του σώματος. Διευρύνονται οι μύες, τένοντες και αρθρικοί θύλακες, χαρίζοντας ευελιξία, ευλυγισία και ευεξία, ενώ βελτιώνονται άμεσα οι γραμμές του σώματος.
 • Οι κινήσεις γίνονται πιο αρμονικές, αποκαθιστώντας τους υπάρχοντες, προλαμβάνοντας πιθανούς μελλοντικούς τραυματισμούς, μέσω ευχάριστης εκγύμνασης, η οποία συνδυάζει τη τέχνη του χορού,με τη δημιουργική έκφραση του σώματος.

Τι χρειάζεται να φοράω στο μάθημα:

 • Κορμάκι
 • Καλσόν χορού
 • Μαλακά παπούτσια μπαλέτου ή κάλτσες

Barre-à-Terre … Ψηλώνω! … Αποκτώ αρμονική στάση σώματος!!!

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: Επιλέγοντας από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το μάθημα του Barre-à-Terre και τις ώρες διεξαγωγής του, ελάτε 15′ λεπτά νωρίτερα στη γραμματεία και αμέσως μετά απολαύστε το!

Το Prana Yoga Studio προσφέρει μαθήματα Μπαλέτου για Ενήλικες (ηλικίας 18 ετών και άνω) για να μυηθούν στα ευεργετικά οφέλη του μέσα από την ευεξία, την αναζωογόνηση, που ολιστικά και αρμονικά προσφέρει ο χορός στο γυναικείο σώμα.

Μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι, προχωρημένοι αλλά και επαγγελματίες που δεν βρίσκονται στην ενεργό δράση, για να απολαύσουν την κίνηση και να γεμίσουν με καλλιτεχνική έμπνευση, έκφραση και δημιουργία.

Το Μπαλέτο Ενηλίκων με βοηθάει:

 • Να εκπληρώσω το παιδικό μου όνειρο. Να βρεθώ και πάλι σε οικείο περιβάλλον, όπως όταν ήμουν παιδί, να διδαχθώ κινήσεις που θα με μυήσουν στον συγχρονισμό και την κομψότητα. Η κλασική μουσική πλημμυρίζει την αίθουσα με νότες πιάνου, φλάουτου και βιολιού.
 • Να χαλαρώσω, να χορέψω, να εκφραστώ και να απολαύσω τη μουσική με αρμονική κίνηση στο χώρο.
 • Να γυμνάσω αποτελεσματικά και ολιστικά το σώμα μου (γλουτούς, μηρούς, πόδια).
 • Είναι μία εξαιρετική εναλλακτική επιλογή έναντι της παραδοσιακής αερόβιας άσκησης. Σωματικά είναι μία πρόκληση, καθώς γυμνάζει όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Βελτιώνει την ισορροπία, αυξάνει την κινητικότητα στις  αρθρώσεις και εξελίσσει  τη  ζωτικότητα και το σθένος. Εξασφαλίζει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, μέσα από τη συνεχή κίνηση.
 • Η δομή του μαθήματος μέσα από τη διαφορετικότητα βελτιώνει την πνευματική ικανότητα και δίνει τη δυνατότητά σε όλους να μαθαίνουν γρήγορα νέες κινήσεις και εκφράσεις. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνική δραστηριότητα μέσα από την ομαδικότητα και την επικοινωνία.

Τι χρειάζεται να φοράω στο μάθημα:

 • Κορμάκι
 • Καλσόν χορού
 • Μαλακά παπούτσια μπαλέτου ή κάλτσες

…Ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις και να απολαύσεις Μπαλέτο…!!!

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: Επιλέγοντας από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το μάθημα του Μπαλέτου Ενηλίκων και τις ώρες διεξαγωγής του, ελάτε 15′ λεπτά νωρίτερα στη γραμματεία και αμέσως μετά απολαύστε το!