Χορός

Το Aerial Dance είναι μια εντυπωσιακή και καλλιτεχνική μορφή τέχνης και άθλησης που συνδυάζει το Aerial, το Σύγχρονο χορό και τη μουσική. Οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν ειδικά Aerial πανιά που κρέμονται από το ταβάνι για να εκτελέσουν χορευτικές κινήσεις και εν τέλει να φτιάξουν μια χορογραφία. 

Οι περισσότεροι μπορούν να ασκηθούν στο Aerial Dance, αν και απαιτείται μια βασική επίγνωση του σώματος και της ικανότητας να πραγματοποιούν ασκήσεις σε θέσεις αιώρησης. Οι χορευτικές κινήσεις μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας, καθιστώντας το Aerial Dance προσιτό για αρχάριους και προχωρημένους αθλητές.

Τα οφέλη του Aerial Dance κατά τη διάρκεια της άσκησης, είναι ο σωματικός έλεγχος, η δύναμη και η ευλυγισία. Ο χορός και οι ακροβατικές κινήσεις βοηθούν στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αίσθησης επιτυχίας. Το Aerial Dance είναι επίσης μια δραστηριότητα που ενισχύει την αισθητική αντίληψη και ενισχύει τη συνολική ευεξία, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και την έκφραση μέσα από τον χορό και την τέχνη.

Το Μπαλέτο Ενήλικων (Ballet),  είναι μια υπέροχη μορφή τέχνης και άσκησης που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και φυσικών προσόντων. Παρόλο που το μπαλέτο συνδέεται συχνά με την παιδική ηλικία, υπάρχουν ειδικά μαθήματα σχεδιασμένα για ενήλικες που θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο του μπαλέτου.

Barre-à-Terre απευθύνεται σε όλους και όλες τις ηλικίες, προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου να συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς μπάρα. Είναι βασισμένο στη μέθοδο που ανέπτυξε ο χορευτής κλασικού μπαλέτου Boris Kniaseff.

Στο studio μας αυτά τα δυο μαθήματα γίνονται συνδυαστικά. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες βελτιώνουν τη σωματική τους δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία. Το Μπαλέτο Ενηλίκων (Ballet) και το Barre-à-Terre βοηθάει στην ανάπτυξη της συνειδητότητας του σώματος, τη βελτίωση της στάσης και την ενίσχυση των μυών. Επιπλέον, η εκφραστική φύση του χορού βοηθάει στην απελευθέρωση της έκφρασης και της δημιουργικότητας.

Ο Σύγχρονος Χορός (Contemporary Dance) αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη προσέγγιση του χορού που εκτελείται σε μια ευρεία ποικιλία στυλ και τεχνικών. Αντίθετα με τον παραδοσιακό χορό, ο σύγχρονος χορός δίνει έμφαση στην αυτοέκφραση, τη δημιουργικότητα και την απελευθέρωση του σώματος από δεσμεύσεις, επιτρέποντας στους χορευτές να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της κίνησης.

Ο Σύγχρονος Χορός είναι προσβάσιμος σε όλες τις ηλικίες και δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην τεχνική του Σύγχρονου Χορού, αναπτύσσοντας την ευλυγισία, τη δύναμη και την αντοχή τους. Οι ψυχοσωματικές ασκήσεις του Σύγχρονου Χορού βοηθούν στην βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Ο Σύγχρονος Χορός ενισχύει τη συνειδητοποίηση του σώματος και τη συνδεσιμότητα με τον εαυτό, ενώ η δημιουργική έκφραση μέσα από την κίνηση μπορεί να είναι εξαιρετικά θεραπευτική και ενδυναμωτική για τον ψυχισμό. Συνολικά, ο σύγχρονος χορός προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει σωματική άσκηση και Ψυχοσωματική ευεξία.

Το Aerial Kids  και Aerial Teens είναι αντίστοιχα δυο δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά και εφήβους, προσφέροντας  μια μοναδική εμπειρία στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη και διασκέδαση. Στο Aerial Kids και Aerial Teens τα παιδιά και αντίστοιχα οι έφηβοι, χρησιμοποιούν τα Ειδικά Aerial πανιά για να κρεμιούνται και εκτελούν διάφορες ακροβατικές κινήσεις και χορευτικές κινήσεις.

 Στο Aerial Kids μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από δυο ηλικιακά εύρη 5-8 και 9-12 χρονών, αντίστοιχα. Στο Aerial Teens συμμετέχουν έφηβοι 13-15 και 15-18 χρονών αντίστοιχα. Το Aerial Kids και Aerial Teens βοηθά τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν την ισορροπία, την ευελιξία και τη συντονισμένη κίνηση, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει μια διασκεδαστική απόδραση από τις συνηθισμένες δραστηριότητες.

Τα οφέλη του Aerial Kids και Aerial Teens,  στην ψυχοσωματική υγεία των παιδιών και εφήβων είναι πολλά. Ο χορός στα ύψη και οι ακροβατικές κινήσεις αυξάνουν την ευελιξία, τη δύναμη και τον συντονισμό του σώματος. Τα παιδιά και οι έφηβοι αναπτύσσουν αυξημένη αυτοπεποίθηση και αίσθηση επιτυχίας, καθώς μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις. Επιπλέον, η διασκεδαστική φύση του Aerial Kids και Aerial Teens, τους επιτρέπει να απολαμβάνουν την άσκηση και να ανακαλύπτουν την χαρά της φυσικής δραστηριότητας.

Zumba ένα μάθημα  αφιερωμένο σε όλους εσάς που αγαπάτε τον χορό, τους Latin ρυθμούς και ψάχνατε τον τρόπο να γυμναστείτε διασκεδάζοντας. Μια από τις πιο αποτελεσματικές και ευχάριστες μορφές άσκησης, ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το χορό, την εκγύμναση όλου του σώματος, την καύση πολλών θερμίδων λόγω της αερόβιας φύσης του και φυσικά ένα ατελείωτο πάρτυ που θα σας κάνει να μην θέλετε να τελειώσει το μάθημα!

Γυμναστείτε, χορεύοντας!!! Θα πείτε, ” μα πως ?? Δεν ξέρω να χορεύω.. ” Η απάντηση είναι ” Μπορείς”! Η δομή του μαθήματος είναι τέτοια που δεν χρειάζεται να ξέρετε Χορό.

Η Zumba είναι ένα πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και ανεξαρτήτου χορευτικού υποβάθρου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα αθλητικά σας και την καλή σας διάθεση και όλα τα άλλα αφήστε τα σε εμάς!