Διαλογισμός & Βαθιά Χαλάρωση

Τι είναι Διαλογισμός

Ο Διαλογισμός είναι μια πρακτική που συνήθως απαιτεί τον συγκεντρωμένο και εστιασμένο νου για να επιτευχθεί μια κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας και γαλήνης. Κατά τη διάρκεια του Διαλογισμού, ο άνθρωπος εστιάζει την προσοχή του σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, σκέψη, ιδέα ή αναπνοή, αγνοώντας τις σκέψεις και τις αναστατώσεις του μυαλού. Αυτό μπορεί να γίνει με σκοπό την χαλάρωση, την ενδυνάμωση, τη συγκέντρωση, ή ακόμη και την επίτευξη βαθύτερης συνείδησης.

Ποιοι μπορούν να κάνουν Διαλογισμό

Ο Διαλογισμός μπορεί να γίνει από όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή το επίπεδο φυσικής ή ψυχικής υγείας. Είναι μια πρακτική που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ατόμου. Ακόμη και πολύ απλές τεχνικές Διαλογισμού, όπως η εστίαση στην αναπνοή για λίγα λεπτά κάθε μέρα, μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα στην ψυχοσωματική υγεία.

Τα οφέλη του Διαλογισμού περιλαμβάνουν:

   ✅ Χαλάρωση

   ✅ Βελτίωση της συγκέντρωσης

   ✅ Βελτίωση της ψυχικής υγείας

   ✅ Ενίσχυση της αυτοσυνείδησης

   ✅ Βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος

Ο Διαλογισμός έχει θετικά αποτελέσματα στην ψυχοσωματική υγεία, εξετάζεται ως μέρος ενός πιο ευρύτερου προγράμματος ψυχοσωματικής φροντίδας και να γίνεται υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού, ειδικά εάν κάποιος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Στο Prana Yoga Studio η Ντόβα Ξένια προσφέρει Δωρεάν μαθήματα Διαλογισμού. Δείτε το πρόγραμμα στο site μας και κλείστε την θέση σας στην γραμματεία μας.

Τι είναι Βαθιά Χαλάρωση

Η Βαθιά Χαλάρωση, γνωστή και ως “Yoga Nidra”, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική ψυχικής και σωματικής χαλάρωσης που προέρχεται από την Ινδική παράδοση της Yoga.

Κατά τη διάρκεια της Βαθιάς χαλάρωσης (Yoga Nidra ):

  • Σώμα
  • Αναπνοή
  • Οπτικοποίηση
  • Ευαισθητοποίηση

Ποιοι μπορούν να κάνουν Βαθιά Χαλάρωση (Yoga Nidra)

Οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου φυσικής ή ψυχικής υγείας, μπορεί να ασκήσει τη Βαθιά Χαλάρωση (Yoga Nidra). Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν στρες, άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη, και άλλα ψυχολογικά ή άλλης φύσεως προβλήματα.

Τα οφέλη της Βαθιάς Χαλάρωσης (Yoga Nidra):

   ✅ Μείωση του στρες

   ✅ Βελτίωση της ψυχικής υγείας

   ✅ Αναζωογόνηση και χαλάρωση

   ✅ Βελτίωση της συνειδητότητας

Η Βαθιά Χαλάρωση (Yoga Nidra) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των μαθημάτων Yoga. Ενημερωθείτε από το πρόγραμμα για τα μαθήματα Yoga και κλείστε τη θέση σας στην γραμματεία μας.  

Κλείστε τη θέση σας

Όλα τα μαθήματα στο Prana Yoga Studio γίνονται σε μικρά ημιπέρσοναλ γκρούπς. Κλείστε τη θέση σας έγκαιρα!

210 6897070